+31 (0)643274252 info@arcus-smarthome.nl

Wat is een smarthome?

Wilt u graag in en om uw huis van alle gemakken voorzien zijn en u veilig voelen? En vindt u het idee om energie te besparen heel aanlokkelijk? Dan is het zeker het overwegen waard om van uw huis ook een smarthome te maken. We zullen u een aantal voorbeelden geven van de voordelen van een smarthome.

Beveiliging

De smarthome die wij voor u creëren, heeft als bijkomende en volledig geïntegreerde mogelijkheid ook te dienen als alarmsysteem.

Oftuwel 1 bewegingsmelder of 1 van de vele andere melders die registreert of de verlichting aan moet, dezelfde melder registreert of de verwarming aan moet, dezelfde melder registreert wanneer de zonwering naar beneden moet en wanneer u dat wilt, of volledig geautomatiseerd, zal dezelfde melder functioneren in een zeer geavanceerd alarmsysteem dat uw volledige woning in alarmstand kan brengen. Tevens krijgt u/ of wie u wilt een melding van de alarmtoestand van uw smarthome. Bent u op vakantie en u kunt niet gebeld worden, of geen andere meldingen ontvangen?

Geen probleem! Laat dan voor deze periode het toestel van uw buurvrouw of familielid de melding ontvangen per telefoon of app. Zo ontloopt u de gigantisch hoge kosten van een alarmcentrale. Wilt u (ook) een visueel of hoorbaar alarm in uw huis? Wij kunnen uw verlichting integreren in het alarm zodat bv. uw verlichting gaat knipperen, de gordijnen openen, de rolluiken omhooggaan en een zoemer gaat loeien zodra een ongewenste gast uw smarthome betreed. Wellicht wilt u bij uw alarmmelding, in dezelfde app, direct een doorschakeling naar een gewenste camera in huis ?? Alles is mogelijk! Vraag ons gerust wat de mogelijkheden zijn.

Brandbeveiliging

Ook Rookmelders kunnen een onderdeel zijn van uw smarthome, zo zorgt u ervoor dat wanneer er rook wordt gedetecteerd in een ruimte, u hier direct een melding van krijgt, zodat u wellicht in dezelfde app direct via uw live camerabeelden wilt bekijken wat er aan de hand is.

Besparing van energie

Denk hierbij aan bv de verwarming. De thermostaat hangt vaak in de gang of in de woonkamer en besluit vanuit hier dus of de verwarming aan moet of uit.

In uw smarthome heeft u bijvoorbeeld 1 drukknop voor de verlichting en rolluiken in elke ruimte. Dezelfde drukknop registreert in elke ruimte de temperatuur. Nu is het in de gang wat koeler dan de kamer op het zuiden, hierdoor besluit uw smarthome dat alleen in de gang of wellicht in uw kantoor op het noorden de (vloer)verwarming aan gaat. En in de rest van de woning deze uit blijft. Hierdoor zullen uw stookkosten aanzienlijk dalen daar u ongeveer 40% van uw woning niet hoeft te verwarmen. Dit is 1 van de vele voorbeelden waarmee u flink kunt besparen met uw smarthome.

Smarthome verlichting

En laten we dan als laatste de verlichting in uw huis noemen. Het kan een grote kostenpost zijn als uw lampen laat branden in vertrekken waar u niet bent of wanneer u niet thuis bent en vergeten bent om de lampen uit te doen. In een smarthome kunt u de verlichting ook aansluiten op het systeem en zorgt dat ervoor dat de verlichting bijvoorbeeld uitgaat als er niemand in een ruimte is. Of juist aangaat op een bepaalde tijd, hetgeen de indruk wekt dat er iemand thuis is. Hetgeen dan ook weer ten goede komt aan de beveiliging.

U kunt te allen tijde de live toestand van de verlichting bekijken of een melding krijgen dat er nog verlichting ingeschakeld is terwijl u uw smarthome verlaat.

Maak ook van jouw huis een smarthome

Hoe u het ook wendt of keert, de voordelen van een smarthome zijn er voor iedereen. Gemak dient de mens en voor iedereen zijn er mogelijkheden om te besparen en de woning slimmer te maken. Duur in aanschaf? Dat verdient zichzelf snel terug door de besparingen die u met een smarthome doet. En wie weet wat de toekomst brengt. U bent er in ieder geval klaar voor met uw smarthome. Dus aarzel niet langer en maak ook uw huis slim! Dan hoeft u straks geen boodschappenbriefje meer te maken omdat uw koelkast automatisch registreert wat er op is en wat u altijd koopt. Zou dat niet handig zijn?

Duur in aanschaf?, Wij bieden u uw echte betaalbare high-end smarthome welke zich terug verdient door de besparingen die uw smarthome bied.”

“Neem gerust contact met ons op voor een afspraak en laat u verassen door de mogelijkheden, zowel prive als zakelijk.

Aanleggen systeem

Wij maken naar aanleiding van uw wensen een samenstelling van apparatuur wat voor u het voordeligst is en waar u het meeste uit kunt halen. Deze installeren wij in uw woning. Of het nou bestaande bouw is of een nieuwe woning,

Bekabeld of draadloos alles is mogelijk. Ook als u eventueel bestaande apparatuur heeft zouden wij dit wellicht kunnen laten communiceren met onze apparatuur waardoor u de kosten kunt drukken.

Na het installeren van het systeem zullen wij met u rond de tafel zitten om uw smarthome tot leven te wekken en hem te laten doen wat u wilt. Deze programmering zullen wij voor u uitvoeren en nieuwe wijzigingen doorvoeren wanneer u dat wilt.